b i  o    S h a n d i z    E n s e m b l e


onderaan deze pagina staan links naar de bio's van de leden van het ensemble

Shandiz Ensemble is in 2001 opgericht en bestaat uit Mehrnaz Salehi (zang), Angela Skala (viool), Imre Keblušek (cello) en Hamid Tabatabaei (piano, composities en arrangementen). Het gezelschap maakt muziek die haar wortels in de Iraanse cultuur heeft maar door Tabatabaei volgens de klassieke westerse traditie is bewerkt. Zo heeft hij Iraanse volksliedjes en populaire liederen uit de eerste helft van de vorige eeuw gearrangeerd maar hij componeert zelf ook. Onder meer heeft hij gedichten van de Iraanse dichters Forough Farrokhzad, M. Sereshk en Omar Khayyám op muziek gezet. Alle liederen van Shandiz Ensemble worden in het Perzisch gezongen.

 

Het gezelschap treedt veel op in Nederland – in theaters, schouwburgen, kerken, musea, universiteiten en galeries – maar heeft ook opgetreden in België, Duitsland en Denemarken. Shandiz Ensemble heeft zeven cd’s opgenomen. Zij hebben meegewerkt aan diverse radio- en televisieprogramma’s. De waardering van het publiek mag blijken uit de volgende typering die iemand na afloop van een concert gaf: “Het is poëtische en betoverende muziek waarin liefde, verlangen en afscheid weerklinken.”

Behalve in Shandiz Ensemble spelen de afzonderlijke leden ook in andere gezelschappen. Via de links hieronder kunt u hun afzonderlijke biografieën lezen.