c d ' sShandiz Ensemble heeft in wisselende samenstellingen zes cd's opgenomen. Voor cd's van de afzonderlijke leden: zie hun bio.


U kunt een cd bestellen door ons te mailen (shandizensemble [at] gmail.com). Vermeld in de mail de gewenste cd en uw adresgegevens. Wij sturen u dan de betalingsinstructies toe. De kosten zijn € 10,00 per cd, exclusief verzendkosten.


De eerste cd is in 2003 uitgebracht onder de titel 'A Cycle of Iranian Folk Songs'. De volksliedjes zijn door Hamid Tabatabaei gearrangeerd. De bezetting van Shandiz, zoals het ensemble toen kortweg heette, is op deze opname: Mehrnaz Salehi (zang), Jamie McLaren (cello), Allard Hartkamp (cello) en Hamid Tabatabaei (piano). De cd bevat 20 liederen, de totale speelduur is 35 minuten. 'A Cycle of Iranian Folk Songs' is niet meer verkrijgbaar.

 

 

 


De tweede cd is 'A Woman Alone', die in 2008 is uitgebracht. De 14 liederen zijn door Hamid Tabatabaei gecomponeerd op basis van fragmenten van gedichten van de Iraanse dichteres Forugh Farrokhzad (1935-1967). Op de cd spelen: Mehrnaz Salehi (zang), Nasim Allamehzadeh (viool), Imre Keblušek (cello), Tom Kwakernaat (contrabas) en Hamid Tabatabaei (piano). De speelduur is 40 minuten.

In 2009 kwam de derde cd uit, 'Iranian Folk Sings - Iranian Old Songs'. Deze bevat twee cycli van liederen. De eerste cyclus, de 'folk songs', bestaat uit 14 liederen, de tweede bevat 11 'old songs'. Alle liederen op deze cd zijn door Hamid Tabatabaei gearrangeerd. De bezetting op deze opname is: Mehrnaz Salehi (zang), Imre Keblušek (cello) en Hamid Tabatabaei (piano). De speelduur van de cd is circa een uur. 

 


De vierde cd, 'Echo', verscheen in 2014. Echo is een compositie van Hamid Tabatabaei en bestaat uit een instrumentaal deel en een gezongen deel van negen liederen. De liederen zijn gebaseerd op gedichten van de hedendaagse Iraanse dichter M. Sereshk. De bezetting op deze opname is: Mehrnaz Salehi (zang), Angela Skala (viool), Imre Keblušek (cello) en Hamid Tabatabaei (piano). De speelduur van de cd is circa een half uur.

 

 

 


'The Songs of Khayyãm | Zi' is de vijfde cd. Hij verscheen in 2017. De cd bevat twee composities van Hamid Tabatabaei. De eerste - The Songs of Khayyãm - is gebaseerd op tien gedichten van Omar Khayyãm. De tweede - Zi - is gebaseerd op zes gedichten van H.E. Sāye, A. Shāmlu, B. Beyzāyi, M. Omid en Rudaki. De bezetting op deze opname is: Mehrnaz Salehi (zang), Angela Skala (viool), Imre Keblušek (cello), Hamid Tabatabaei (piano) en - alleen op 'Zi' - special guest Babak Amiri (zang). De speelduur van de cd is circa drie kwartier.

 

 


'Rahã' is cd nummer zes, in 2019 verschenen. Rahã is een compositie van Hamid Tabatabaei die zich baseerde op gedichten van H.E. Sãye, Ahmad  Shãmlu, Siãvash Kasrãyi en Mirzã Ãqã Khãn Kermãni. De bezetting op de opname is: Mehrnaz Salehi (zang), Angela Skala (viool), Imre Keblušek(cello), Hamid Tabatabaei (piano). De speelduur van de cd is circa twintig minuten.

 

 
'Italian Arias in Persian' is in 2020 verschenen, niet als fysieke cd maar op bekende streamingsdiensten als Spotify, Amazon, Apple Music en iTunes waar men de muziek kan beluisteren of kopen. De aria's zijn in het Perzisch vertaald door Mehrnaz Salehi en de muziek is gearrangeerd door Hamid Tabatabaei. De bezetting op de opname is: Mehrnaz Salehi (zang), Imre Keblušek (cello), Hamid Tabatabaei (piano).